Werkgeluk blog

Dit is de plek waar je onze artikelen over werkgeluk kan vinden. Alle teksten komen rechtstreeks uit het brein van onze deskundige. We vinden het trouwens ook altijd leuk als je gezellig mee discussieert. Dat kan op onze LinkedIn pagina.

Het kettingboek van Werkgeluklab: De spelregels

We hebben een leuk idee, het kettingboek! Er zijn (gelukkig) heel veel boeken geschreven over geluk, gelukkig zijn, werkgeluk of soortgelijke onderwerpen die in dezelfde adem genoemd kunnen worden. Je zou je dus gemakkelijk kunnen verliezen in het uitgebreide aanbod van boeken in dit genre. Misschien kunnen we jou daar mee helpen? Eva leest veel boeken die hierover gaan. Het leek ons een goed idee om deze informatie met jou te delen.

Medewerkerstevredenheidonderzoek VS Werkgelukonderzoek

Wat een blunder, maakte ik tijdens het geven van een training Werkgeluk bij een klant! Ken je dat gevoel dat er iets uit je mond floept waarna je meteen weet “Oké, dit is niet handig?” En ook helemaal niet aardig naar de mensen toe waar wij al lange tijd goed mee samen werken! Ik maakte namelijk een opmerking over een MedewerkersTevredenheidsOnderzoek (MTO). Zoiets van “dat ik de methodiek en het soort vragen niet meer zo van deze tijd vind”. Gelukkig werd het me vergeven.

Kan een perfectionist ook gelukkig zijn?

Ik dacht altijd van niet. Zelf ben ik he-le-maal geen perfectionist tot grote ergernis van Hans, mijn perfectionistische, gedetailleerde en altijd opgeruimde (in de letterlijke zin van het woord) echtgenoot. Ik zie dagelijks hoe mijn ene perfectionistische dochter het veel lastiger lijkt te hebben dan de andere dochter. De ‘andere’ dochter en ik leven er maar een beetje op los; lukt iets niet? Beginnen we toch aan iets nieuws.

Aenova doet op 26 mei met Werkgeluklab mee aan de Geluksroute Delft

Een geluksroute? Wat is dat nou precies. Nou precies, dat is een vraag die vaak aan ons gesteld wordt. Hier makkelijke uitleg.