Werkgeluk blog

Dit is de plek waar je onze artikelen over werkgeluk kan vinden. Alle teksten komen rechtstreeks uit het brein van onze deskundige. We vinden het trouwens ook altijd leuk als je gezellig mee discussieert. Dat kan op onze LinkedIn pagina.

MTH Talks! – Werkgeluk binnen mijn organisatie

MTH Talks is een nieuw en online concept om actuele en relevante thema’s onder de aandacht te brengen bij ondernemers. In deze live video’s worden verschillende specialisten uitgenodigd om hun kennis te delen over een bepaald onderwerp. Wij zijn natuurlijk trots dat onze werkgelukvergroter Eva van der Last van ons initiatief Werkgeluklab is uitgenodigd voor het thema werkgeluk.

Huis-aan-huis, wandelend coachen

Veel mensen vinden het thuiswerken erg fijn. Maar na een tijdje begin je te merken dat je een persoonlijk gesprek mist, dat je stoel thuis toch niet zo lekker zit en dat werk en prive nu heel moeilijk te scheiden is. Een wandelend coach neemt je mee naar buiten, brengt je in beweging en kun je praten over hoe je werkgeluk vergroot.

Gelukkig omdat je gezond bent of gezond omdat je gelukkig bent?

Gelukkig omdat je gezond bent of gezond omdat je gelukkig bent? That’s the question. Het goede antwoord is het laatste; geluk zorgt voor meer gezondheid! Het belangrijkste middel om gezonder te worden is zorgen dat je minder stress ervaart. Minder stress betekent minder vatbaar voor infecties zijn. Misschien wist je dit al. Maar doe je het ook?

Een gratis introductie tot werkgeluk

Speciaal voor klanten van Aenova organiseren wij een gratis introductieworkshop waarin we ingaan op het ‘hoe’. Wij laten het je graag ervaren op deze dag van het geluk! Op 20 maart staan de deuren van ons kantoor in Delft open en kun je met (een deel van) jouw organisatie kennis maken met manieren om het werkgeluk van jouzelf, jouw collega’s en jouw organisatie te vergroten.

Eva van der Last in NL Werkt

NL Werkt biedt werkgevers kennis en informatie over onderwerpen die werkgevers bezighouden, zoals re-integratie, nieuwe wet- en regelgeving, verzekeringstechnische en administratieve onderwerpen. In de najaar 2019 editie van het magazine van UWV geeft, onze, Eva van der Last een aantal tips over werkgeluk

Het kettingboek van Werkgeluklab: De spelregels

We hebben een leuk idee, het kettingboek! Er zijn (gelukkig) heel veel boeken geschreven over geluk, gelukkig zijn, werkgeluk of soortgelijke onderwerpen die in dezelfde adem genoemd kunnen worden. Je zou je dus gemakkelijk kunnen verliezen in het uitgebreide aanbod van boeken in dit genre. Misschien kunnen we jou daar mee helpen? Eva leest veel boeken die hierover gaan. Het leek ons een goed idee om deze informatie met jou te delen.

Medewerkerstevredenheidonderzoek VS Werkgelukonderzoek

Wat een blunder, maakte ik tijdens het geven van een training Werkgeluk bij een klant! Ken je dat gevoel dat er iets uit je mond floept waarna je meteen weet “Oké, dit is niet handig?” En ook helemaal niet aardig naar de mensen toe waar wij al lange tijd goed mee samen werken! Ik maakte namelijk een opmerking over een MedewerkersTevredenheidsOnderzoek (MTO). Zoiets van “dat ik de methodiek en het soort vragen niet meer zo van deze tijd vind”. Gelukkig werd het me vergeven.

Kan een perfectionist ook gelukkig zijn?

Ik dacht altijd van niet. Zelf ben ik he-le-maal geen perfectionist tot grote ergernis van Hans, mijn perfectionistische, gedetailleerde en altijd opgeruimde (in de letterlijke zin van het woord) echtgenoot. Ik zie dagelijks hoe mijn ene perfectionistische dochter het veel lastiger lijkt te hebben dan de andere dochter. De ‘andere’ dochter en ik leven er maar een beetje op los; lukt iets niet? Beginnen we toch aan iets nieuws.

Aenova doet op 26 mei met Werkgeluklab mee aan de Geluksroute Delft

Een geluksroute? Wat is dat nou precies. Nou precies, dat is een vraag die vaak aan ons gesteld wordt. Hier makkelijke uitleg.