Je bevindt je nu bij de diensten voor medewerkers. Bekijk hier ons aanbod voor managers.

WERKGELUK: VOEL JE GEZOND, CREATIEF, BEVLOGEN EN VERBONDEN

Uit recent onderzoek blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders niet gelukkig is op het werk, ondanks de goede bedoelingen van organisaties. Werkongelukkig zijn kan verschillende factoren hebben. Voorbeelden zijn: je bent niet geïnspireerd, er is geen ruimte voor (talent)ontwikkeling of er zijn klagende collega’s. Omdat we de meeste tijd aan werk besteden, is het zonde om alleen gelukkig te zijn in je vrije tijd! Dus hoe ga jij zorgen voor jouw werkgeluk?

Je werkgeluk kan je zelf vergroten. Je geluksgevoelens zijn namelijk te beïnvloeden. Je moet alleen weten hoe je dit doet en wat voor jou wél en niet werkt. En daar komt Werkgeluklab bij kijken. Met een bewezen model helpen wij jou structureel bij te dragen aan je werkgeluk, op en manier die snel, doeltreffend, praktisch en leuk is!

Drie manieren hoe wij je werkgeluk helpen vergroten

medewerkers cursus werkgeluk gelukkig wel-01

Workshops

Met onze workshops maak je kennis met werkgeluk. Wij combineren wetenschappelijke onderbouwde informatie met praktische en interactieve oefeningen. Deze voer je alleen, samen met je collega of met de groep uit. Zo kun je experimenteren met werkgeluk en en ervaren hoe je dit zelf kunt beïnvloeden. Wij bieden meerdere workshops aan met verschillende thema’s. Jij als medewerker staat centraal.

Alle workshops bekijken

werkgeluk eva van der last trainingen werkgeluklab-01

Trainingen

Tijdens onze trainingen gaan we dieper in op werkgeluk. Naast wetenschappelijke informatie en praktische oefeningen, gaan we intensief aan de slag met het toepassen van nieuwe vaardigheden en inzichten. Wij bieden meerdere trainingen met verschillende thema’s aan, allen gericht op het aanleren van nieuw gedrag. Wergeluklab is ervan overtuigd dat geluk geen doel op zich is, maar een ‘way of life’ en daar helpen we je de tijdens de trainingen graag mee!

Alle trainingen bekijken

werkgeluk coaching inhuren bedrijfsuitje-01

Coaching

Met individuele coaching helpen wij jouw concrete vragen over werkgeluk te beantwoorden. Vraagstukken zijn bijvoorbeeld: welke gewoonten kan ik inbouwen voor meer werkgeluk? Hoe ga ik om met werkdruk? Wat zijn mijn talenten? En wat kan ik doen als het even tegenzit?

Gesprek aanvragen

Altijd volgens hetzelfde principe

medewerkers

Geen goed begin van je (werk)dag?

Jammer!
Organisaties zijn zó veel succesvoller met (werk)gelukkige medewerkers.
Met onze aanpak lukt dat WEL! 

Wetenschap
De mensen van Werkgeluklab hebben een missie. Het werkgeluk in organisaties vergroten door wetenschappelijke inzichten toegankelijk en toepasbaar maken. Het fundament van (werk)geluklab is positieve psychologie. Dit is een stroming binnen de psychologie die kijkt naar positieve ervaringen, eigenschappen en mogelijkheden van mens en organisatie. Een bewezen effectieve strategie om werkgeluk te vergroten.

Experimenteren
Ontwikkeling zit een mens in z’n genen. Het is een natuurlijke behoefte om op een veilige manier nieuwe dingen uit te proberen. Hoewel er universele onmisbare ingrediënten zijn om werkgelukkig te zijn blijft het een kwestie van uitproberen. Er is geen ‘one size fits all’. Wij moedigen mensen aan om te ervaren wat voor hen werkt. Met (persoonlijk) leiderschap de regie over je eigen ontwikkelproces te nemen of die van je organisatie; dat betekent experimenteren voor ons.

Leren 
Je kunt op vele manieren leren. Uit boeken, van anderen, luisteren, dingen doen en een combinatie daarvan. Uiteindelijk is leren het toepassen van nieuwe kennis en het omzetten in vaardigheden. Zo is het ook met kennis van werkgeluk. Voor spierkracht moet je (blijven) sporten, voor meer werkgeluk moet je blijven leren. Over jezelf of over de organisatie. Wij leren jou wat en hoe je dat kunt doen zodat jij de tools krijgt om het werkgeluk van jezelf en/of de organisatie te verhogen.

Vind jij gelukkige medewerkers belangrijk?

Het werkgeluk model kan voor elk type organisatie effectief zijn. Voor B2B en B2C bedrijven, profit en non-profit organisaties, voor het MKB en voor multinationals. Maar werkgeluk werkt alleen als je er als organisatie actief voor in wilt zetten. Daarom werken wij alleen met organisaties die echt in werkgeluk geloven.

Alles voor een gelukkige werkdag

Het Werkgeluklab is onderdeel van Aenova, een modern bedrijf in Delft dat met verschillende concepten, tools en diensten alles voor een gelukkige werkdag mogelijk maakt. Met twintig (gelukkige) medewerkers draagt Aenova dagelijks (in)direct bij aan het werkgeluk van honderdduizenden medewerkers, in zowel het bedrijfsleven als bij de overheid. Uit de wens om alle medewerkers in Nederland gelukkig te maken is Werkgeluklab geboren.

Ewout Jurgens

Wat ik mooi vind aan Werkgeluklab is dat het bouwt op wetenschappelijke inzichten die meteen in de praktijk zijn toe te passen. Helemaal geweldig vind ik de passie waarmee Eva en haar team dit overbrengen.

Ewout Jurgens / Student Consumer Psychology @ Universiteit Leiden

Het WerkGelukLab inschakelen

Wil je met Werkgeluklab aan geluk werken? Stuur een mailtje naar info@werkgeluklab.nl of bel naar 015 213 61 44.

werkgeluk coaching inhuren bedrijfsuitje-01

‘Train je werkgeluk!’

Eva van der Last / Oprichter en ambassadeur Werkgeluklab