Training: de digitale detox

Wat gaan we doen?

Ruim meer dan de helft van de mensen in Nederland heeft moeite om even geen gebruik te maken van technologie. Er is inmiddels een officieel woord voor: technologieverslaving. Waarvan informatiezucht onderdeel is. Zijn we ons hiervan bewust? Welke invloed heeft het op ons gedrag en op ons gevoel van te druk zijn? Het is niet de vraag óf we meer technologie gaan gebruiken in de toekomst maar vooral hóe we dat moeten doen. Met wat meer inzicht in je brein en hoe je die kunt laten samenwerken met technologie bereik je meer in dit tijdperk met een overdaad aan informatie en keuzes.

Na de training...

 digitale detox  Ben je je bewust van de impact van technologie op ons (werk)leven;

 digitale detox  Weet je welke stoffen fysiek om meer schreeuwen;

 digitale detox  Begrijp je de termen: AOL – FOMO – FOBO – HELP;

 digitale detox  Ken je het onderscheid in onze verschillende soorten breinen;

 digitale detox  Weet je dat multitasken onhaalbaar is (ook voor vrouwen!);

 digitale detox  Heb je alternatieven geleerd, toegepast en geëvalueerd.

Voor wie is de training?

Het is niet altijd makkelijk te zien dat de oorzaak van stress en werkdruk mogelijk ligt in een technologieverslaving bij jezelf of bij medewerkers in de organisatie. Leidinggevenden, HR managers, leden van de OR die dit onderwerp serieus op de agenda willen zetten in hun organisatie kunnen deze training zelf volgen en/of met medewerkers. Inzicht in deze materie en het benoemen van (onbewust) gedrag draagt bij tot bewustwording hoe om te gaan met de hoeveelheid technologie die inmiddels verweven is in ons dagelijks leven.

Wanneer wordt de training gegeven?

De training wordt gegeven op aanvraag.

Waar wordt je verwacht?

Wij geven de workshop graag in company. Mocht het wenselijk zijn kan het natuurlijk ook altijd bij ons op kantoor in Delft. Mocht je even weg willen uit de dagelijkse routine, dan weten wij de mooiste plekjes in Nederland om de workshop te houden!

Hoe lang duurt de training?

‘De digitale detox’ is een training van drie dagdelen met minimaal een week ruimte tussen de dagdelen.

Wat is de investering?

De investering voor deze workshop hangt af van de locatie en de groepsgrootte. Laat je gegevens hier achter, wij nemen graag contact met je op!

Altijd volgens hetzelfde principe

null

Geen goed begin van je (werk)dag?

Jammer!
Organisaties zijn zó veel succesvoller met (werk)gelukkige medewerkers.
Met onze aanpak lukt dat WEL! 

Wetenschap
De mensen van Werkgeluklab hebben een missie. Wetenschap toegankelijk en toepasbaar maken om het werkgeluk van mens en organisatie te vergroten. Het fundament van (werk)geluklab is positieve psychologie. Een stroming binnen de psychologie die kijkt naar positieve ervaringen, eigenschappen en positieve mogelijkheden van mens en organisatie. Een bewezen effectieve strategie om werkgeluk positief te beïnvloeden.
 
Experimenteren
Ontwikkeling zit een mens in z’n genen; een natuurlijke behoefte om op een veilige manier nieuwe dingen uit te proberen. Hoewel er universele onmisbare ingrediënten zijn om werkgelukkig te kunnen zijn blijft het een kwestie van uitproberen. Er is geen ‘one size fits all’. Wij moedigen mensen aan om te ervaren wat voor hen werkt. Met (persoonlijk) leiderschap de regie over je eigen ontwikkelproces te nemen of die van je organisatie; dat betekent experimenteren voor ons.
 
Leren 
Je kunt op vele manieren leren. Uit boeken, van anderen, luisteren, dingen doen en een combinatie daarvan. Uiteindelijk is leren het toepassen van nieuwe kennis en het omzetten in vaardigheden. Zo is het ook met kennis over werkgeluk. Voor spierkracht moet je (blijven) sporten, voor meer werkgeluk moet je blijven leren. Over jezelf of over de organisatie. Wij leren jou wat en hoe je dat kunt doen waarmee jij de tools hebt om het werkgeluk van jezelf en/of de organisatie te verhogen.

Interesse? Neem contact met ons op!