Training: generatiediversiteit & werkgeluk

Wat gaan we doen?

Tijdens deze training staat het thema ‘Generatiediversiteit & Werkgeluk’ centraal. Een goede samenwerking en leuk contact met collega’s is een element dat je geluksgevoel positief kan beïnvloeden. In theorie zou een generatiepact, verschillende generaties op de werkvloer, zeer leerzaam kunnen zijn. Het kan een productieve werkchemie opleveren en een boost geven aan de cultuur op het werk. In de praktijk blijkt dit net wat anders te liggen: elkaar niet (willen) snappen, klagen over elkaar, niet mogelijk om oude patronen te doorbreken, miscommunicaties. Allerlei elementen die zorgen voor werkongeluk.
 
Tijdens deze training gaan we na hoe we de theorie in de praktijk kunnen stellen. Hierbij komen verschillende vraagstukken over generatiediversiteit aan bod en het thema werkgeluk. Deze twee thema’s hebben namelijk invloed op elkaar.
 
De informatie dat wordt gegeven in de training wordt afgewisseld met aansprekende filmpjes, praktische en fun oefeningen die je voor jezelf, in tweetallen of als groep kan uitvoeren.

Na de training...

 generatiediversiteit Heb je kennis over de verschillende generaties;

 generatiediversiteit  Weet je welke dynamiek er kan optreden tussen de verschillende generaties;

 generatiediversiteit  Weet je hoe je met de verschillende generaties kunt samenwerken;

 generatiediversiteit  Heb je kennis over werkgeluk;

 generatiediversiteit  Weet je waarom werkgeluk belangrijk is;

 generatiediversiteit  Heb je inzichten in hoe je werkgeluk kunt vergroten;

 generatiediversiteit  Heb je die inzichten toegepast.

Voor wie is de training?

Iedereen die nieuwsgierig is naar verschillende generaties op de werkvloer, medewerkers die te maken hebben met generatiediversiteit op de werkvloer en het moeilijk vinden om aansluiting te vinden met een andere generatie, laat staan een fijne samenwerking hebben.

Wanneer wordt de training gegeven?

De training wordt gegeven op aanvraag.

Waar word je verwacht?

Wij geven de training graag in company. Mocht het wenselijk zijn kan het natuurlijk ook altijd bij ons op kantoor in Delft. Wil je even weg uit de dagelijkse routine? Dan weten wij de mooiste plekjes in Nederland om de workshop te houden!

Hoe lang duurt de training?

De training ‘Generatiediversiteit & Werkgeluk’ duurt 3 dagen.

Wat is de investering?

De investering voor deze training hangt af van de locatie en de groepsgrootte. Laat je gegevens hier achter, wij nemen graag contact met je op!

Altijd volgens hetzelfde principe

null

Geen goed begin van je (werk)dag?

Jammer!
Organisaties zijn zó veel succesvoller met (werk)gelukkige medewerkers.
Met onze aanpak lukt dat WEL! 

Wetenschap
De mensen van Werkgeluklab hebben een missie. Wetenschap toegankelijk en toepasbaar maken om het werkgeluk van mens en organisatie te vergroten. Het fundament van (werk)geluklab is positieve psychologie. Een stroming binnen de psychologie die kijkt naar positieve ervaringen, eigenschappen en positieve mogelijkheden van mens en organisatie. Een bewezen effectieve strategie om werkgeluk positief te beïnvloeden.
 
Experimenteren
Ontwikkeling zit een mens in z’n genen; een natuurlijke behoefte om op een veilige manier nieuwe dingen uit te proberen. Hoewel er universele onmisbare ingrediënten zijn om werkgelukkig te kunnen zijn blijft het een kwestie van uitproberen. Er is geen ‘one size fits all’. Wij moedigen mensen aan om te ervaren wat voor hen werkt. Met (persoonlijk) leiderschap de regie over je eigen ontwikkelproces te nemen of die van je organisatie; dat betekent experimenteren voor ons.
 
Leren 
Je kunt op vele manieren leren. Uit boeken, van anderen, luisteren, dingen doen en een combinatie daarvan. Uiteindelijk is leren het toepassen van nieuwe kennis en het omzetten in vaardigheden. Zo is het ook met kennis over werkgeluk. Voor spierkracht moet je (blijven) sporten, voor meer werkgeluk moet je blijven leren. Over jezelf of over de organisatie. Wij leren jou wat en hoe je dat kunt doen waarmee jij de tools hebt om het werkgeluk van jezelf en/of de organisatie te verhogen.

Interesse? Neem contact met ons op!

Andere trainingen voor medewerkers