Wandelend coachen

Wat gaan we doen?

Wandelen, samen met onze werkgelukvergroter. Wij halen je collega op vanuit jullie nieuwe werkplek, thuis. Even naar buiten, even de benen strekken en even je hart luchten. Dit doen we natuurlijk niet zomaar, lees hier waarom wandelen zo gezond voor je is.

Na de wandeling…

Merk je dat jouw werkplek weer wat frisser aanvoelt. Even naar buiten gaan kan je weer helemaal opladen. Er veranderd de laatste tijd zoveel, dan is het ook logisch dat je ergens tegenaan loopt. Praten over dit soort zaken lucht erg op.

Voor wie is de coaching?

Eigenlijk voor iedereen. Misschien zie je het al aan je collega’s, de een vindt thuis werken makkelijker dan de ander. Maar, na een aantal maanden beginnen we toch allemaal wel in te zien dat er ook nadelen aan thuiswerken zijn. Vooral minder contact en minder beweging is een groot probleem voor veel medewerkers.

Waar wordt je verwacht?

Op je nieuwe kantoor, je nieuwe werkplek, thuis. Dat is het mooie van huis-aan-huis coaching. We bellen bij je aan, en vragen of je mee loopt zodat we even kunnen kletsen.

Hoe lang duurt de wandeling?

We gaan samen een uurtje lopen, vindt je dat te lang mag het natuurlijk ook korter. Wel raden we aan dat het minimaal een half uur is. Het is gewoon ontzettend gezond om genoeg te bewegen op een dag!

Wat is de investering?

De investering voor deze training hangt af van de locatie en de groepsgrootte. Laat je gegevens hier achter, wij nemen graag contact met je op!

Altijd volgens hetzelfde principe

null

Geen goed begin van je (werk)dag?

Jammer!
Organisaties zijn zó veel succesvoller met (werk)gelukkige medewerkers.
Met onze aanpak lukt dat WEL! 

Wetenschap
De mensen van Werkgeluklab hebben een missie. Wetenschap toegankelijk en toepasbaar maken om het werkgeluk van mens en organisatie te vergroten. Het fundament van (werk)geluklab is positieve psychologie. Een stroming binnen de psychologie die kijkt naar positieve ervaringen, eigenschappen en positieve mogelijkheden van mens en organisatie. Een bewezen effectieve strategie om werkgeluk positief te beïnvloeden.
 
Experimenteren
Ontwikkeling zit een mens in z’n genen; een natuurlijke behoefte om op een veilige manier nieuwe dingen uit te proberen. Hoewel er universele onmisbare ingrediënten zijn om werkgelukkig te kunnen zijn blijft het een kwestie van uitproberen. Er is geen ‘one size fits all’. Wij moedigen mensen aan om te ervaren wat voor hen werkt. Met (persoonlijk) leiderschap de regie over je eigen ontwikkelproces te nemen of die van je organisatie; dat betekent experimenteren voor ons.
 
Leren 
Je kunt op vele manieren leren. Uit boeken, van anderen, luisteren, dingen doen en een combinatie daarvan. Uiteindelijk is leren het toepassen van nieuwe kennis en het omzetten in vaardigheden. Zo is het ook met kennis over werkgeluk. Voor spierkracht moet je (blijven) sporten, voor meer werkgeluk moet je blijven leren. Over jezelf of over de organisatie. Wij leren jou wat en hoe je dat kunt doen waarmee jij de tools hebt om het werkgeluk van jezelf en/of de organisatie te verhogen.

Interesse? Neem contact met ons op!

Andere trainingen voor medewerkers