Werkgelukdeskundig
Is jouw eigen werkgelukdeskundigheid een voorwaarde om werkgelukkig te zijn?
Nee maar het helpt wel! Hoe beter jij weet welke factoren een rol spelen in het functioneren van jouw medewerkers of van jouzelf, hoe meer invloed je kunt uitoefenen. Zelfmanagement speelt in onze trainingen altijd een grote rol.
Wetenschap, experimenteren, leren
Wij geloven in een leven lang leren. Met onze aanpak lukt dat WEL: Wetenschap, Experimenteren, Leren. Wetenschappelijke kennis opdoen om daarmee te Experimenteren en vervolgens te Leren wat voor jou wel en wat niet werkt.
Duurzame groei
Als er werkgeluk is, dan voelen medewerkers zich nuttig en gewaardeerd. Zij kunnen hun talenten gebruiken en ontwikkelen én voelen zich sociaal verbonden met collega’s. En dat draagt weer bij aan je algehele geluksgevoel. Om werkgeluk duurzaam te maken zijn praktische toepasbaarheid en gedragsverandering voor ons twee belangrijke speerpunten.
Toekomst van werk
Globalisering, artificial intelligence en robots: het zijn slechts enkele verschijnselen van hoe onze wereld verandert. Hoe werk er in de toekomst uitziet, dat weten we nog niet precies. Wij mensen vinden het moeilijk om met veranderingen om te gaan. Het is onze ‘oer ik’ die zich hiertegen verzet. Zelfmanagement en zelfredzaamheid zijn belangrijke vaardigheden om met plezier te blijven werken. Beiden zijn altijd onderdeel van onze cursussen.
Positieve psychologie
Bevlogenheid, ervaring en energie: het zijn enkele kenmerkende eigenschappen van onze trainers. Het onderwerp werkgeluk is de laatste jaren enorm in populariteit toegenomen. Toch werd hier al sinds de jaren ‘30 van de vorige eeuw onderzoek naar gedaan. Werkgeluk bouwt voor een belangrijk deel voort op de positieve psychologie. Deze tak van psychologie richt zich op de kracht van mensen, waar andere stromingen zich vooral richten op de de zwaktes van mensen.