Workshop: van studiedruk naar studiegeluk

Wat gaan we doen?

Steeds meer studenten ervaren druk. Welke studiedruk dit precies is, verschilt per student. Een kort moment van het ervaren van studiedruk is niet erg, dit kan je juist helpen om beter te presteren, maar een langdurige periode van continue (hoge) studiedruk kan leiden tot chronische studiestress en zelfs leiden tot een burn-out.
 
Tijdens deze workshop geven we inzichten in welke elementen een hoge studiedruk kan opleveren. Dien je teveel taken af te ronden in te weinig tijd? Of komt dat gevoel van druk juist ergens anders vandaan?
 
Een overweldigend gevoel van stress is altijd een signaal. De kunst is uit te zoeken waar jouw drukte en stress vandaan komt!

Na de workshop...

 TotalMobile mobiel werken  Heb je kennis over het thema geluk;

 TotalMobile mobiel werken  Weet je waarom geluk belangrijk is;

 TotalMobile mobiel werken  Weet je welke elementen invloed hebben op jouw studiedruk;

 TotalMobile mobiel werken  Heb je inzicht in welke elementen jouw energie geeft;

 TotalMobile mobiel werken  Weet je hoe je je eigen geluksgevoel kan beïnvloeden.

Voor wie is de workshop?

Voor studenten die (hoge) studiedruk ervaren en benieuwd zijn naar welke elementen deze druk veroorzaakt. Benieuwd zijn naar het thema geluk en geïnteresseerd zijn in hoe studiedruk en studiegeluk elkaar beïnvloeden.

Wanneer wordt de workshop gegeven?

De workshop wordt gegeven op aanvraag, maar er zijn ook open inschrijvingen om deze workshop te volgen. Houd daarvoor onze agenda in de gaten.

Waar word je verwacht?

Wij geven de training graag in company. Mocht het wenselijk zijn kan het natuurlijk ook altijd bij ons op kantoor in Delft. Wil je even weg uit de dagelijkse routine? Dan weten wij de mooiste plekjes in Nederland om de workshop te houden!

Hoe lang duurt de workshop?

De workshop ‘Van studiedruk naar studiegeluk’ duurt 1 dagdeel (4 uur).

Wat is de investering?

De investering voor deze workshop hangt af van de locatie en de groepsgrootte. Laat je gegevens hier achter, wij nemen graag contact met je op!

Altijd volgens hetzelfde principe

null

Geen goed begin van je (werk)dag?

Jammer!
Organisaties zijn zó veel succesvoller met (werk)gelukkige medewerkers.
Met onze aanpak lukt dat WEL! 

Wetenschap
De mensen van Werkgeluklab hebben een missie. Wetenschap toegankelijk en toepasbaar maken om het werkgeluk van mens en organisatie te vergroten. Het fundament van (werk)geluklab is positieve psychologie. Een stroming binnen de psychologie die kijkt naar positieve ervaringen, eigenschappen en positieve mogelijkheden van mens en organisatie. Een bewezen effectieve strategie om werkgeluk positief te beïnvloeden.
 
Experimenteren
Ontwikkeling zit een mens in z’n genen; een natuurlijke behoefte om op een veilige manier nieuwe dingen uit te proberen. Hoewel er universele onmisbare ingrediënten zijn om werkgelukkig te kunnen zijn blijft het een kwestie van uitproberen. Er is geen ‘one size fits all’. Wij moedigen mensen aan om te ervaren wat voor hen werkt. Met (persoonlijk) leiderschap de regie over je eigen ontwikkelproces te nemen of die van je organisatie; dat betekent experimenteren voor ons.
 
Leren 
Je kunt op vele manieren leren. Uit boeken, van anderen, luisteren, dingen doen en een combinatie daarvan. Uiteindelijk is leren het toepassen van nieuwe kennis en het omzetten in vaardigheden. Zo is het ook met kennis over werkgeluk. Voor spierkracht moet je (blijven) sporten, voor meer werkgeluk moet je blijven leren. Over jezelf of over de organisatie. Wij leren jou wat en hoe je dat kunt doen waarmee jij de tools hebt om het werkgeluk van jezelf en/of de organisatie te verhogen.

Interesse? Neem contact met ons op!

Andere workshops voor medewerkers