Workshop: van werkdruk naar werkgeluk

Wat gaan we doen?

Er zijn veel verschillende oorzaken waardoor mensen te hoge werkdruk ervaren. Werkdruk dat zich uit in stress. Hoewel stress een gezonde reactie kan zijn op een uitdagende situatie waardoor men goed presteert, is het verstandig voor medewerker en organisatie te voorkomen dat te veel werkdruk leidt tot ongezonde chronische werkstress.
 
Welk soort werkdruk ervaren de mensen in jouw organisatie? Is het feitelijke werkdruk; te veel werk met te weinig mensen in te weinig tijd? Of een gevoel van werkdruk; bang om afgerekend te worden op gemaakte fouten, te weinig ruimte om het eigen werk in de richten, onder- of overvraagd zijn of een moeizame relatie met de leidinggevende. Een overweldigend gevoel van stress is altijd een signaal. De kunst is uit te zoeken waar jouw drukte en stress vandaan komt.
 
(Ongezonde) stress is beroepsziekte nummer 1 in Nederland. Te veel stress leidt altijd tot ziekte in welke vorm dan ook.

Na de workshop...

 TotalMobile mobiel werken  Weet je welke soorten werkdruk er zijn;

 TotalMobile mobiel werken   Weet je wat de lichamelijke gevolgen van ongezonde stress zijn;

 TotalMobile mobiel werken   Weet je dat focus het antwoord is: less is more;

 TotalMobile mobiel werken   Herken je (te veel) stress bij een collega of medewerker;

 TotalMobile mobiel werken   Weet je welke elementen van invloed zijn op werkdruk van medewerkers;

 TotalMobile mobiel werken   Heb je theoretische basiskennis uit welke elementen werkgeluk bestaan;

 TotalMobile mobiel werken   Weet je wat jij als leidinggevende kan doen om het werkgeluk van haar medewerkers te verhogen.

Voor wie is de workshop?

Leidinggevenden die zelf hoge stresslevels ervaren en/of dat bij medewerkers zien. HR managers die zich willen oriënteren op de combinatie werkdruk en werkgeluk en hoe deze elkaar beïnvloeden. Of bijvoorbeeld OR leden die dit onderwerp in de organisatie ter sprake willen brengen.

Wanneer wordt de workshop gegeven?

De workshop wordt gegeven op aanvraag, maar er zijn ook open inschrijvingen om deze workshop te volgen. Houd daarvoor onze agenda in de gaten.

Waar word je verwacht?

Wij geven de training graag in company. Mocht het wenselijk zijn kan het natuurlijk ook altijd bij ons op kantoor in Delft. Wil je even weg uit de dagelijkse routine? Dan weten wij de mooiste plekjes in Nederland om de workshop te houden!

Hoe lang duurt de workshop?

De workshop ‘Van werkdruk naar werkgeluk’ duurt 1 dagdeel (4 uur).

Wat is de investering?

De investering voor deze workshop hangt af van de locatie en de groepsgrootte. Laat je gegevens hier achter, wij nemen graag contact met je op!

Altijd volgens hetzelfde principe

null

Geen goed begin van je (werk)dag?

Jammer!
Organisaties zijn zó veel succesvoller met (werk)gelukkige medewerkers.
Met onze aanpak lukt dat WEL! 

Wetenschap
De mensen van Werkgeluklab hebben een missie. Wetenschap toegankelijk en toepasbaar maken om het werkgeluk van mens en organisatie te vergroten. Het fundament van (werk)geluklab is positieve psychologie. Een stroming binnen de psychologie die kijkt naar positieve ervaringen, eigenschappen en positieve mogelijkheden van mens en organisatie. Een bewezen effectieve strategie om werkgeluk positief te beïnvloeden.
 
Experimenteren
Ontwikkeling zit een mens in z’n genen; een natuurlijke behoefte om op een veilige manier nieuwe dingen uit te proberen. Hoewel er universele onmisbare ingrediënten zijn om werkgelukkig te kunnen zijn blijft het een kwestie van uitproberen. Er is geen ‘one size fits all’. Wij moedigen mensen aan om te ervaren wat voor hen werkt. Met (persoonlijk) leiderschap de regie over je eigen ontwikkelproces te nemen of die van je organisatie; dat betekent experimenteren voor ons.
 
Leren 
Je kunt op vele manieren leren. Uit boeken, van anderen, luisteren, dingen doen en een combinatie daarvan. Uiteindelijk is leren het toepassen van nieuwe kennis en het omzetten in vaardigheden. Zo is het ook met kennis over werkgeluk. Voor spierkracht moet je (blijven) sporten, voor meer werkgeluk moet je blijven leren. Over jezelf of over de organisatie. Wij leren jou wat en hoe je dat kunt doen waarmee jij de tools hebt om het werkgeluk van jezelf en/of de organisatie te verhogen.

Interesse? Neem contact met ons op!

Andere workshops voor organisaties