Workshop: van werkdruk naar werkgeluk

Wat gaan we doen?

Tegenwoordig hoor je het steeds meer om je heen, het hebben van werkstress. Waarbij een kort durend moment van werkstress je juist beter kan laten presteren, kan het hebben van teveel werkstress door bijvoorbeeld te veel werkdruk, leiden tot chronische werkstress of zelf een burn-out.

Tijdens deze workshop zullen we verschillende oorzaken van een te hoge werkdruk  bespreken. Is dit een feitelijke werkdruk; te veel werk met te weinig mensen in te weinig tijd? Of een gevoel van werkdruk; ben je bang om afgerekend te worden op gemaakte fouten of heb je te weinig ruimte om het eigen werk in de richten?

Een overweldigend gevoel van stress is altijd een signaal. De kunst is uit te zoeken waar jouw drukte en stress vandaan komen!

Na de workshop...

 TotalMobile mobiel werken  Kun je aangeven welke soorten werkdruk er zijn;

 TotalMobile mobiel werken  Weet je welke elementen van invloed zijn op jouw werkdruk;

 TotalMobile mobiel werken  Weet je wat de lichamelijke gevolgen van ongezonde stress zijn;

 TotalMobile mobiel werken  Heb je theoretische basiskennis uit welke elementen werkgeluk bestaat;

 TotalMobile mobiel werken  Weet jij hoe je je werkgeluk kunt verhogen.

Voor wie is de workshop?

Voor iedereen die is geïnteresseerd in het onderwerp werkgeluk. Maar ook medewerkers die zelf een hoge werkdruk ervaren en middelen willen hebben om deze druk te verlagen. Of zich willen oriënteren op de combinatie werkdruk en werkgeluk en hoe deze elkaar beïnvloeden.

Wanneer wordt de workshop gegeven?

De workshop wordt gegeven op aanvraag, maar er zijn ook open inschrijvingen om deze workshop te volgen. Houd daarvoor onze agenda in de gaten.

Waar word je verwacht?

Wij geven de training graag in company. Mocht het wenselijk zijn kan het natuurlijk ook altijd bij ons op kantoor in Delft. Wil je even weg uit de dagelijkse routine? Dan weten wij de mooiste plekjes in Nederland om de workshop te houden!

Hoe lang duurt de workshop?

De workshop ‘Van werkdruk naar werkgeluk’ duurt 1 dagdeel (4 uur).

Wat is de investering?

De investering voor deze workshop hangt af van de locatie en de groepsgrootte. Laat je gegevens hier achter, wij nemen graag contact met je op!

Altijd volgens hetzelfde principe

null

Geen goed begin van je (werk)dag?

Jammer!
Organisaties zijn zó veel succesvoller met (werk)gelukkige medewerkers.
Met onze aanpak lukt dat WEL! 

Wetenschap
De mensen van Werkgeluklab hebben een missie. Wetenschap toegankelijk en toepasbaar maken om het werkgeluk van mens en organisatie te vergroten. Het fundament van (werk)geluklab is positieve psychologie. Een stroming binnen de psychologie die kijkt naar positieve ervaringen, eigenschappen en positieve mogelijkheden van mens en organisatie. Een bewezen effectieve strategie om werkgeluk positief te beïnvloeden.
 
Experimenteren
Ontwikkeling zit een mens in z’n genen; een natuurlijke behoefte om op een veilige manier nieuwe dingen uit te proberen. Hoewel er universele onmisbare ingrediënten zijn om werkgelukkig te kunnen zijn blijft het een kwestie van uitproberen. Er is geen ‘one size fits all’. Wij moedigen mensen aan om te ervaren wat voor hen werkt. Met (persoonlijk) leiderschap de regie over je eigen ontwikkelproces te nemen of die van je organisatie; dat betekent experimenteren voor ons.
 
Leren 
Je kunt op vele manieren leren. Uit boeken, van anderen, luisteren, dingen doen en een combinatie daarvan. Uiteindelijk is leren het toepassen van nieuwe kennis en het omzetten in vaardigheden. Zo is het ook met kennis over werkgeluk. Voor spierkracht moet je (blijven) sporten, voor meer werkgeluk moet je blijven leren. Over jezelf of over de organisatie. Wij leren jou wat en hoe je dat kunt doen waarmee jij de tools hebt om het werkgeluk van jezelf en/of de organisatie te verhogen.

Interesse? Neem contact met ons op!

Andere workshops voor medewerkers