Blije medewerkers

Werkgeluklab: Terug met een nieuw concept!

Een tijdje stilte…

Zoals jullie misschien gemerkt hebben, is het de afgelopen tijd wat stiller geweest rondom Werkgeluklab. We hebben even een pauze genomen om te reflecteren op onze missie en op de impact die we willen maken op het gebied van werkgeluk

En dat was een goede zet want we zijn terug met een nieuw concept!

Missie
In retrospectief is onze missie onveranderd gebleven; Mensen en organisaties tools geven om hun werkgeluk te vergroten. Tools zijn er genoeg. En het aanbod in tools voor werkgeluk is groot (om niet te zeggen gigantisch) en divers. Ook wij hadden een goed portfolio op de site van Werkgeluklab waaruit je naar behoefte kon kiezen. Van training tot coaching en mooie (al zeg ik het zelf 😇) interactieve workshops. We hebben met heel veel plezier laten zien hoe mens en organisatie kunnen werken aan werkgeluk. En dat willen we blijven doen. 

Impact
Maar de impact….. voor mijzelf een belangrijke werkgelukfactor, daar zat mijn dilemma. Het écht verhogen van werkgeluk verdient een cultuurverandering. En iedereen weet, cultuur veranderingstrajecten zijn taaie processen en is er één van de lange adem. Ik zag vaak dat iedereen wel wilde maar dat het voor mij als adviseur moeilijk was om structureel de aandacht en energie voor dit onderwerp vast te houden binnen een organisatie. Tijd dus voor bezinning. En bezinning valt niet af te dwingen (helaas 😊). Dus hoe meer ik er over nadacht; wat nu? Hoe minder inspiratie ik kreeg. Tijd dus om het los te laten…… 

Zingen?
En daar was het plotseling. Precies op een moment waarvan ik dacht dat het totaal niets met werkgeluk te maken had. Sinds enige tijd was ik namelijk lid geworden van een koor. Ja je leest het goed een koor. Niet zomaar een koor maar een groep heel diverse mensen die allemaal net als ik ontzettend blij werden van het zingen. Ook voor hen was dat overigens een verrassing. Bijna niemand wist dat je zó blij kon worden van zingen! Onder leiding van dirigent Lucas Vermeer zingen we iedere week met een onstuitbaar enthousiasme de leukste hedendaagse nummers. Na de eerste sessie met het nieuw opgerichte koor bleef ik maar denken aan al die blije gezichten die vol overtuiging “tot volgende week” riepen. Al mijmerend wandelde ik de dagen daarna met de honden. En opeens was het er. DIT WERKT VAST OOK BIJ ORGANISATIES bedacht ik mij. En wat blijkt….. er is heel veel onderzoek gedaan naar de positieve effecten van zingen. Het blijkt super stressverlagend te zijn, goed voor je hart, voor je brein en zo heb ik een aantal onderzoeken bestudeerd waarin alle mentale en fysieke gezondheidsvoordelen van het zingen voor de mens worden benoemd. Zo’n beetje alle elementen die ook relevant zijn voor werkgeluk.

Een nieuw concept
En daarmee ben ik aan de slag gegaan. Samen met Lucas hebben we een concept ontwikkeld dat heel goed bij organisaties te implementeren is. Zingen met je collega’s. Best spannend voor velen maar ontzettend leuk als je de sprong waagt. Het concept is zodanig opgezet dat iedereen mee kan doen! Je hoeft niet te kunnen zingen of bladmuziek te kunnen lezen. Écht, ook jij kunt het. En grote kans dat je er héél blij van wordt!

Benieuwd naar meer?
We zijn super enthousiast over ons nieuwe concept en we hopen dat jullie dat ook zijn. Wil je meer weten over wat we doen? Kijk op onze website www.werkgeluklab.nl of op onze social media kanalen.

Tot ziens, Team Werkgeluklab